Репортерска проверка на NOVA показа, че натискът  върху болниците в

...
Репортерска проверка на NOVA показа, че натискът  върху болниците в
Коментари Харесай

Линейки с инфектирани обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла

Репортерска инспекция на NOVA сподели, че натискът  върху лечебните заведения в пика на четвъртата вълна от COVID-19 пораства. Линейки с инфектирани обикалят с часове лечебни заведения в София, до момента в който намерят свободни кревати за пациентите.

Синът на Мая Любенова се лекува в домашни условия. Състоянието му се утежнява и е посъветван да си направи фотография на белите дробове, с цел да се отхвърли пневмония.

„ Първо персоналният ни доктор ни изпрати към " Пирогов ". Казаха му, че там одобряват единствено тежко заболели. Посъветваха ни да отидем в 12-ти ДКЦ, където няма рентген. Обадихме се още веднъж на персоналния доктор и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме към 4-5 часа, тъй като имало един дежурен доктор, който бил на домашни визити. В последна сметка прегледът ще бъде осъществен чак през днешния ден. Снимката евентуално ще бъде направена на следващия ден ”, споделя майката Мая Любенова.

„ Свързахме се с РЗИ по отношение на въпросния зелен кулоар, с цел да не сме извършител. Болният обаче самичък би трябвало да си откри къде да бъде прегледан. Тогава би трябвало да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този развой обаче не работи ”, прибавя Мая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР